Troubleyn | Jan Fabre

Nachtschrijver

Drie acteurs, Tiny Bertels, Gene Bervoets en Clara Cleymans, wekken het unieke ideeënuniversum van Jan Fabre tot leven en brengen zijn teksten op de planken. Stef Kamil Carlens componeert.

Niet enkel krijgen we inkijk in Fabres intrigerende ‘Nachtboeken’, ook zijn poëtische (theater)teksten krijgen een prominente plaats. ‘Nachtschrijver’ wil het publiek niet met de beeldend kunstenaar of de theatermaker laten kennis maken, maar concentreert zich op een aspect van Fabre dat tot nu toe onderbelicht bleef: zijn teksten.

Net als zijn tekeningen, weerspiegelen Fabres teksten zijn intieme belevingswereld, zijn terugkerende verlangens, ideeën en obsessies. Ze zijn veelal geschreven in nachtelijke uren van stilte en eenzaamheid, in een hoogsteigen, oorspronkelijke taal. Ze openen een wereld vol fantasie en verrassende inzichten.   

Jan Fabre zelf regisseert en neemt de scenografie voor zijn rekening.

De verbeelding van Jan Fabre stopt nooit, ze houdt hem wakker. Hij verzamelt zijn geschiedenis en schrijft het scenario van zijn toekomst. Hij denkt, bedenkt, ontdekt, bekent en betekent.

Credits
»


Productie: Troubleyn/Jan Fabre en De Bezige Bij
Teksten, regie, scenografie:  Jan Fabre
Dramaturgie: Miet Martens, Sigrid Bousset
Met:  Tiny Bertels, Gène Bervoets & Clara Cleymans
Muziek: Stef Kamil Carlens

Beelden


More
»
 


close