Troubleyn | Jan Fabre

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

PEAK MYTIKAS (On the top of Mount Olympus)
10 DAY MASTERCLASS IN ANTWERP

Open for actors, dancers and performers... Subscribe NOW for the Jan Fabre Teaching Group in Troubleyn/Laboratorium (...)

Elle etait et elle est, meme. met Els Deceukelier.

Elle était et elle est, même is geïnspireerd op Duchamps kunstwerk La Mariée mise à nu par ses Célibataires, même ook gekend als Le Grand Verre. Els Deceukelier speelt een verleidelijke bruid die zich situeert in de schemerzone tussen realiteit en verbeelding...

SIMONA, DE GANGSTER VAN DE KUNST met Irene Urciuoli

Simona, de gangster van de kunst gaat over een vrouwelijke heilige die op een missie is om één van de meest essentiële taken van de mensheid in ere te herstellen: vechten voor de kracht van schoonheid.

NOT ONCE.

In de afgelopen vier jaar hebben de Belgische kunstenaar Jan Fabre en de legendarische performer Mikhail Baryshnikov hun eerste samenwerking ontwikkeld. De Britse artiest Phil Griffin vervoegde hen als co-regisseur van de film NOT ONCE. (...)

Resurrexit Cassandra. Solo voor Sonia Bergamasco

"Een dramatische reis binnenin ons, onze angsten en onze nachtmerries, en de onwil om ze af te wenden.- " -  IL MANIFESTO (Gianfranco Capitta) (...)

Resurrexit Cassandra

TE ZIEN @Troubleyn Laboratorium - Kom  kijken naar de Belgische première van Resurrexit Cassandra. Een intrigerende solo performance, uitgevoerd door Stella Höttler, geregisseerd door Jan Fabre, met een nieuwe theatertekst van Ruggero Cappuccio en originele muziek van Arthur Lavandier.

The fluid force of love

Met 9 getalenteerde performers schildert Jan Fabre met tekst, actie en dans het panorama van identiteit, seksualiteit en liefde, in een geïnspireerde theatrale dansvoorstelling, geboren in 2020-2021, het tijdperk van de 'sociale afstand'.

The generosity of Dorcas

Yves Kafka (Inferno Magazine) schreef over Fabres danssolo The generosity of Dorcas: “Krijger van de schoonheid, Matteo Sedda, geïnspireerd door een lekengeloof dat hem keer op keer laat transcenderen, doorklieft het podium met zijn brandende aanwezigheid. Hij geeft zich sensueel over aan de golven en pulsen van de muziek die hem bezielen om te dansen op de beat.” (...)

The Night Writer. De Servische versie.

Jan Fabre regisseerde voor de befaamde acteur Slobodan Bestić en het Nationaal Theater van Belgrado De Nachtschrijver in het Servisch (...)

The Night Writer - Giornale Notturno

Met The Night Writer. Giornale Notturno wekt de Italiaanse acteur Lino Musella het unieke ideeën-universum van Jan Fabre tot leven en brengt zijn teksten op de planken. Opnieuw te zien vanaf de lente 2022 in de Italiaanse theaters (...)

De Nachtschrijver. Rusland.

Jan Fabre maakte voor de 100ste verjaardag van het Bolshoi Drama Theater in Sint-Petersburg een bijzondere intieme versie van De Nachtschrijver (...)

'From Act to Acting' in het Bulgaars.

Nieuw! Het langverwachte boek 'Van act tot acteren: Fabres richtlijnen voor de performer van de 21ste eeuw', geschreven door Jan Fabre & Luk Van den Dries, is nu beschikbaar in het Bulgaars.

"Dit boek, dat 40 jaar van oefeningen en leermethodes verzamelt, klinkt als een uitdaging aan degenen die op het punt staan theater te maken, als een waarschuwing: brand binnen de vorm." - Romeo Castellucci

Gepubliceerd door Unipress.

'From Act to Acting' in het Russisch.

Het langverwachte boek 'Van act tot acteren: Fabres richtlijnen voor de performer van de 21ste eeuw', geschreven door Jan Fabre en Luk Van den Dries, is nu beschikbaar in het Russisch.

"Dit boek werpt een nieuw licht op de fysieke, mentale en vocale training van de performer en geeft bovendien inzicht in Fabres revolutionaire gedachten over hedendaags theater." - Luk Van den Dries

Gepubliceerd door Ripol/Palmira.

close