Troubleyn | Jan Fabre

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

MIKHAIL BARYSHNIKOV in 'Not Once'. © Phil Griffin
NOT ONCE.

In de afgelopen vier jaar hebben de Belgische kunstenaar Jan Fabre en de legendarische performer Mikhail Baryshnikov hun eerste samenwerking ontwikkeld. De Britse artiest Phil Griffin vervoegde hen als co-regisseur van de film NOT ONCE. (...)

Stella Höttler
DE CORONA LEZINGEN

Elke zaterdag: één tekst, één taal, een performer.

De internationale kleurrijke groep performers van Troubleyn/Jan Fabre lezen voor u, in hun moedertaal, vanuit hun huiskamer, tuin of studio, een theatertekst of een fragment van een theatertekst uit het werk van Jan Fabre.

STELLA HÖTTLER leest 'Gedicht VII' uit RESTANTEN (...)

#staysafe

Annabelle Chambon
To embrace nature (We are not at war with nature)

Elke zondag: een dansende gedachte van een performer

Jan Fabre gaf de dansers de filosofische gedachte To Embrace Nature (We are Not at War with Nature) als improvisatie-opdracht.

ANNABELLE CHAMBON herinnert ons eraan dat we soms gewoon van perspectief moeten veranderen (...)

#staysafe 

THE NIGHT WRITER. De russische versie.

Jan Fabre maakte voor de 100ste verjaardag van het Bolshoi Drama Theater in Sint-Petersburg een bijzondere intieme versie van THE NIGHT WRITER (...)

Andrej Feskov © Lyudmily Burchenkovoy
Andrej Feskov wint de 'Gouden Sofit 2020' voor Fabres NACHTSCHRIJVER

Onze felicitaties voor ANDREJ FESKOV. Hij won de 'Gouden Sofit 2020', de speciale prijs van de jury, de meest prestigieuze theaterprijs in Sint-Petersburg. De  jury schreef : 'Voor een gedurfde onderdompeling in de paradoxen van de creativiteit: 'DE NACHTSCHRIJVER'  van Jan Fabre (...)

Resurrexit Cassandra

Fabres nieuwste voorstelling kreeg de titel Resurrexit Cassandra mee. Ruggero Cappuccio schreef een meeslepende tekst voor de jonge Duitse performer Stella Höttler. De Franse componist Arthur Lavandier tekent voor de orginele muziek voor twee fluiten... (...)

The Night Writer in Vilnius
Jan Fabre regisseert NAKTIES RAŠYTOJAS (De Nachtschrijver) met Martynas Nedzinkas voor het Nationaal Drama Theater in Vilnius.
The generosity of Dorcas!

Yves Kafka (Inferno Magazine) schreef over Fabres danssolo The generosity of Dorcas: “Warrior of beauty, Matteo Sedda, geïnspireerd door een lekengeloof dat hem keer op keer laat transcenderen, doorklieft het podium met zijn brandende aanwezigheid. Hij geeft zich sensueel over aan de golven en pulsen van de muziek die hem bezielen om te dansen op de beat.” (...)

The Night Writer. De Servische versie.

Jan Fabre regisseerde voor de befaamde acteur Slobodan Bestić en het Nationaal Theater van Belgrado THE NIGHT WRITER in het Servisch (...)

Love Is The Power Supreme

Het Tovstonogov Bolshoi Drama Theater van Sint-Petersburg presenteerde "Love is the Power Supreme": een totaalprogramma rond de figuur Jan Fabre met een foto- en videoinstallatie en drie verschillende voorstellingen: de creatie van Resurrexit Cassandra, Preparatio Mortis en een Russische versie van Nachtschrijver! (...)

Gustav Koenigs en Jacob Suske
schtzngrmm

Gustav Koenigs en Jacob Suske, een Duitse performer en een Oostenrijkse muzikant, gaan op zoek naar sporen die hun voorouders in hun geadopteerde thuisland, België, hebben achtergelaten (...)

Een productie van en met Gustav Koenigs en Jacob Suske. Preview in Troubleyn/Laboratorium op 12 juni 2021. Premiere: vrijdag 17 en zaterdag 18 juni 2021 in Troubleyn/Laboratorium tijdens LAFS#6.

 

4 nieuwe publicaties in Bulgarije

Nieuw! 14 theaterteksten van Jan Fabre ‘Ik ben een fout. Teksten voor theater’ en de 'Nachtboeken' (1978-1998) kunnen nu in het Bulgaars worden gelezen. De universiteitsuitgeverij UNIPRESS publiceerde 4 volumes in een vertaling van Tsveta Velinova.

10 theaterteksten in het Litouws

Fabres eerste publicatie in Litouwen is ‘De keizer van het verlies’, een boek met 10 theaterteksten dat in oktober 2020 werd gepubliceerd door Leydikla Sofoklis. 

 

Jan Fabre Teaching Group

"De hedendaagse performer verenigt performance, theater en dans. Fabre zoekt steeds naar fysieke implusen in en op het lichaam van zijn performers en stimuleert hen om vanuit die 'echte' fysieke gewaarwordingen te ageren op scène. Fabre noemt dat proces from act to acting"

Jan Fabre schenkt theaterarchief aan Felix-archief

Aan het eind van 2017 tekenden Jan Fabre en de Antwerpse Schepen voor Cultuur Caroline Bastiaens het contract voor een schenking van Fabres persoonlijke podiumarchief aan de stad (...)

nieuws en meer!

Volg onze Facebookpagina om op de hoogte te blijven van onze laatste nieuwtjes!

Fragmenten, trailers en meer

Abonneer je nu op het youtube-kanaal van de compagnie!

The great European stage directors: from Stanislavksi to Fabre

De prestigieuze Britise uitgever Bloomsbury (Methuen Drama) publiceerde onlangs "The great European stage directors, from Stanislavksi to Fabre"! Volume #8 behandelt Pina Bausch, Romeo Castellucci and Jan Fabre. Nu te koop online (...)

Я — ошибка

Я — ошибка oftwel "I am a mistake" is een verzamelbundel die in oktober 2018 verscheen met hierin een bloemlezing van Fabres theaterteksten en -tekeningen. Een unieke hardcover en meteen de eerste Russische uitgave van Fabres theaterwerk! Nu te koop bij Stanislavsky Elektrotheatre in Moscow of online.

Diario Nocturno

Deze publicaties van Fabres NACHTBOEKEN (1978-84 en 1985-'91) in het Spaans is o.a. verkrijgbaar via Agapea-books!

Servisch Nachtboek (1985-1991)

Fabres 'Nachtboek' werd vertaald naar het Servisch en uitgegeven bij Vulcan.

close