Troubleyn | Jan Fabre

Attends, Attends, Attends... (Pour mon Pere)

Solo voor Cedric Charron

In Attends, attends, attends… (pour mon père), voert de zoon een denkbeeldige gedachtewisseling met zijn vader. Een dialoog waarin hij zijn vader verzoekt om te wachten en geduld te hebben. Hij vraagt zijn vader om zich te openen voor de tijd van zijn zoon. Hij vraagt zijn vader zich terug te trekken in zijn zoon om zo opnieuw kind te worden en zich klaar te maken voor de dood.

De zoon ontpopt zich als Charon, de veerman die de vader prepareert voor de allerlaatste overtocht. Hij kent de dood als geen ander. Als de performer die hij geworden is, is hij een specialist in het sterven. Elke avond opnieuw laat hij sterven en geboren worden. Elke avond opnieuw steekt hij de Styx over, hij is immers de handlanger van het geestige, hij wekt fantomen tot leven en stuurt ze terug naar hun hemel en hel waaruit ze geboren werden. Hij kent zijn rol goed, hij heeft hem al zo vaak gespeeld.  Vader speel je mee?

Voor deze solo inspireerde Jan Fabre zich op het leven van Cédric Charron, een performer waar hij al sinds As long as the world needs a warrior’s soul (2000) intens mee samenwerkt.

Credits
»


tekst, regie, choreografie Jan Fabre performer Cédric Charron muziek Tom Tiest dramaturgie Miet Martens licht Jan Fabre, Geert Van der Auwera kostuum Jan Fabre, Andrea Kränzlin productieleiding Ilka De Wilde technici: Geert Van der Auwera, Tim Thielemans  vertaling naar het Frans Michèle Deghilage productie Troubleyn/Jan Fabre coproductie Festival Montpellier Danse premiere 3 april 2014: deSingel, Antwerpen, BE

Beelden


 
 
 


Video


close