Troubleyn | Jan Fabre

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

nieuws en meer!

Volg onze Facebookpagina om op de hoogte te blijven van onze laatste nieuwtjes!

Ecrivain de nuit

De Franstalige versie van Fabres Nachtschrijver gaat tijdens het festival "Corps de textes" in première — een coproductie met Théatre de Liège. Op het podium: Emilie Maquest, Aurore Fattier en Grégory Pluym

Mount Olympus opnieuw in Amsterdam!

Op 28 en 29 april 2017 spelen we opnieuw Mount Olympus in de Stadsschouwburg in Amsterdam! Klik hier voor tickets.
UPDATE: momenteel uitverkocht maar er kunnen plaatsen vrijkomen.

 

DVD BOX Mount Olympus

Herbeef Fabres Opus Magnus met deze DVD-box (13 DVD's): nu te koop bij FNAC en ander retailers. Richtprijs: 115€

Jan Fabre Teaching Group

"De hedendaagse performer verenigt performance, theater en dans. Fabre zoekt steeds naar fysieke implusen in en op het lichaam van zijn performers en stimuleert hen om vanuit die 'echte' fysieke gewaarwordingen te ageren op scène. Fabre noemt dat proces from act to acting"

Binnenkijken in het Laboratorium

Troubleyn/Laboratorium is een nieuwe geïllustreerde publicatie die een inkijk biedt in de dagelijkse werking van het Troubleyn/Laboratorium: een vrijplaats voor de kunst.

Deze uitgave van Mercatorfonds is te verkrijgen in de boekhandel (...)

Mount Olympus CD
Mount Olympus CD

De integrale soundtrack van Mount Olympus op CD. De voorstellingsmuziek van Dag Taeldeman werd uitgebracht door Butler Records.

Verkrijgbaar in de platenzaak én online via bol.com, iTunes...

Restanten
droomteksten Mount Olympus uit bij De Bezige Bij

Op het moment dat Jan Fabre Mount Olympus op de wereld losliet, was het niet alleen de intensiteit van de voorstelling die indruk maakte op de pers en publiek, ook de poëtische taal en de rijkdom van de beschreven droombeelden wekten veel ontzag. Deze 'droomteksten' van Jan Fabre maken deel uit van een bredere collectie 'Restanten: poëtische teksten' waarin Fabre ons uitnodigt het domein van de dromen en de mythen te betreden en een intiem relaas brengt van zijn slapeloosheid.

Online te koop als paperback en E-book

Jan Fabre, The Box
17 x Jan Fabre op DVD

Naar aanleiding van de 30e verjaardag van Troubleyn wordt het werk van Jan Fabre voor het eerst op dvd uitgebracht. Jan Fabre, The Box verzamelt historische theatervoorstellingen en documentaires over het werk van Jan Fabre op 17 dvd’s. De dvd-box is een uitgave van Compagnie des Indes en is te verkrijgen op websites als amazon en Cdiscount, alsook bij traditionele dvd-verdelers als Fnac.

script Mount olympus
Het script van Mount Olympus!

Naast Fabres droomteksten en Olyslaegers' teksten over de waanzin van Dionysos, de tragiek van Agamemnon, het verzet van Antigone en de verscheurdheid van Medea, bevat dit boek scriptaanwijzingen over hoe 28 performers deze monumentale opvoering tot een confronterend en sprankelend einde brachten. Dramaturgische teksten van Luk Van Den Dries, Freddy Decreus en Hans-Thies Lehmann maken het geheel compleet.

De schriftelijke weergave van de 24-uursvoorstelling Mount Olympus werd uitgegeven door De Bezige Bij.

close