Troubleyn | Jan Fabre

Kasper Vandenberghe

Kasper is geboren in Veurne (België) in 1983. Na een jaar aan de studio Herman Teirlinck onderbrak hij zijn studies en begon te werken als acteur in Antwerpen.  Vanaf 2007 was hij aan het werken voor het Zuidelijk Toneel in Eindhoven en Ontroerend Goed in Gent.

In 2009 begon Kasper Vandenberghe de samenwerking met Jan Fabre voor de performance Orgy of Tolerance. In 2010-2011 performde hij vervolgens in Prometheus Landscape II en in 2012 speelde hij mee in de twee historische re-enactments De macht der theaterlijke dwaasheden en Het is theater zoals te verwachten en te voorzien was. Kasper Vanderberghe is ook te zien in Fabre’s 24-uren project Mount Olympus.

Naast zijn werk met Jan Fabre werkte Kasper Vandenberhe samen met onder meer Miet Warlop en Coraline Lamaison. Daar bovenop creëerde hij in 2012, samen met Kurt Vandendriessche, de voorstelling K&K Bringing home the bacon and is hij momenteel nog steeds aan het toeren met de ‘musical/spoken word show’ Dobberman (2012)

Als lid van de Jan Fabre Teaching Group assisteerde Kasper Vandenberghe onder meer bij de workshop in Venetië genaamd ‘The holy Gangster’

Beelden


Video


close